Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольний дайджест/«Не хоче продовжувати контракт – двері відчинені». Мбаппе та керівництво «ПСЖ» вже відкрито конфліктують 😡

«Не хоче продовжувати контракт – двері відчинені». Мбаппе та керівництво «ПСЖ» вже відкрито конфліктують 😡

Президент клубу квапить із ухваленням рішення, Кіліан критикує комплектацію команди.

9 июля, 21:45
39
«Не хоче продовжувати контракт – двері відчинені». Мбаппе та керівництво «ПСЖ» вже відкрито конфліктують 😡

Ми можемо скільки завгодно говорити і писати про те, як нам усім набридла сага навколо відходу Мбаппе з «ПСЖ», але все ж таки будь-яка дія або цитата, сказана на цю тему, все ще викликає чималий інтерес.

Цього разу Кіліан додав вогню, прокоментувавши для France Football (до речі, отримав приз найкращому французькому гравцю минулого сезону за версією цього видання) дії клубу на трансферному ринку та свій розвиток у складі французького чемпіона.

Хоча цьому передували висловлювання президента «ПСЖ».

Кіліан вважає, що міг би виступати ще краще, але перебування у «ПСЖ» не дуже цьому допомагає

Для початку Мбаппе розповів про себе і про те, як ставиться до думки, що він переоцінений гравець:

«Чи применшують люди мій рівень виступів? Так, але я не звинувачую тих, хто це робить. Всі у Франції бачили, як я ріс. Вони бачать це постійно – щотижня в «ПСЖ» або в національній збірній. 

Я багато забиваю щороку, тому для людей це стає нормальним явищем. Коли я був молодшим, то й сам баналізував те, що робив Мессі, що робив Кріштіану Роналду. Ми живемо у такому суспільстві, де кажуть: «Це все добре, але зроби це знову».

Думаю, що перебування в «ПСЖ» не дуже допомагає – це розділена команда, розділений клуб. Тому, звісно, це притягує чутки. Проте мене вони не турбують – я знаю, що роблю».

А потім відповів на питання щодо відсутності трофея Ліги чемпіонів у клубу:

«Я не знаю, чого не вистачає «ПСЖ» для перемоги в Лізі чемпіонів, це питання не до мене. Потрібно говорити з людьми, які комплектують команду, які будують цей клуб. Я ж просто намагаюся якнайкраще виконувати свою роботу. Я – найкращий гравець та бомбардир 5 років поспіль у Лізі 1.

Багато речей змушують мене пишатися. Я радий, що зберігаю свій рівень, однак думаю, що міг би виступати ще краще».

І прокоментував власні амбіції:

«Я не хочу бути в команді лише учасником, ось чому іноді люди вважають мене зарозумілим. Я ненавиджу «просто брати участь», це не в моїй природі. 

Чи є підстави вважати, що це був мій останній сезон у Лізі 1? Все дуже просто. Я граю для того, щоб вигравати. Неважливо, з ким я граю, яку футболку я ношу або де я граю. Я просто хочу вигравати, виграти Лігу чемпіонів», – сказав Кіліан.

Аль-Хелайфі жорстко вимагає від Мбаппе ухвалити рішення щодо майбутнього, клуб хоче отримати гроші за форварда. Але сам Кіліан не спішить покидати Париж

Це могло бути просто гострим інтерв'ю для France Football, якби не атмосфера, в якій знаходиться Мбаппе та керівництво «ПСЖ» вже кілька тижнів. Ось тут ми писали про те, як трансферна сага з переходом форварда в «Реал» знову відродилася:

Якщо коротко: у клубі розраховували, що гравець продовжить угоду, підписану минулого літа за схемою 2+1, однак сам Кіліан не поспішає робити це, що ставить парижан у не дуже вигідне становище. Тепер вони ризикують безкоштовно відпустити одну із головних зірок світового футболу вже влітку 2024-го.

Здається, керівництво клубу вже змирилося з тим, що їхній проект не буде побудований навколо фігури Кіліана, тож намагається зробити все, щоб отримати за гравця гроші вже найближчим часом.

Президент «ПСЖ» Нассер Аль-Хелайфі не приховував свого розчарування ситуацією, що склалася:

«Мбаппе публічно заявив, що не піде безкоштовно. Я був шокований, коли дізнався, що він збирається піти як вільний агент. Я був дуже розчарований, тому що це не Кіліан. Кіліан – чудовий хлопець, і це не він.

Йому потрібно швидко ухвалити рішення. Тиждень, десять днів, максимум два тижні. Якщо він не хоче продовжувати контракт – двері відчинені! Це стосується як його, так і будь-якого іншого гравця. Клуб важливіший. Немає нікого, хто був би більшим за клуб, і мене це теж стосується.

Ми ніколи не бачили, щоб найкращий гравець світу залишав клуб без компенсації, тим більше клуб своєї країни. Такого не було. Якщо хтось хоче діяти всупереч нормам і власним обіцянкам, то це буде щось нове», – сказав Аль-Хелайфі.

Видання L'Équipe повідомляє, що Мбаппе був здивований тим, що президент клубу висунув йому публічний ультиматум. Проте позиція нападника не змінилася – він почувається спокійно і має намір прибути на передсезонну підготовку, яка розпочнеться за два тижні. Кіліан все ще хоче відпрацювати контракт із «ПСЖ». Крім того, форвард не зрозумів, чому Аль-Хелайфі сказав про те, що він обіцяв не йти з клубу безкоштовно, Кіліан стверджує, що ніколи не давав таких обіцянок.

При цьому в керівництві розуміють, що насильно змусити Мбаппе продовжити контракт або дати згоду на трансфер цього літа неможливо, тому, за інформацією Sky Sports, форварда попередили, що клубу доведеться продати деяких його партнерів по команді, якщо він залишиться на наступний сезон та вирішить піти безкоштовно влітку 2024-го. Розумієте? Мовляв, ще рік ЛЧ ти точно не виграєш, хлопче.

Потім, як передає видання L'Equipe, парижани направили гравцеві документ на три сторінки, в якому засудили його дії та вказали на шкоду, завдану як направленням листа про те, що не збирається продовжувати контракт, так і тим, що про нього стало відомо широкій публіці. Видання стверджує, що цей документ від босів паризького клубу було написано в агресивному тоні.

Головним претендентом на Мбаппе, звісно, вважається «Реал», але у Мадриді поки що не поспішають контактувати з керівництвом французького клубу. Вичікують.

***

Дивовижна ситуація, яку складно було б уявити ще рік тому – «ПСЖ» всіляко хоче продати Мбаппе, а Кіліан хоче залишитись у Лізі 1 ще на сезон.

Вірите, що ми ще рік дивитимемося на француза у футболці парижан?

Фото: Mehdi Taamallah/Global Look Press, Panoramic/Global Look Press

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты