Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/Манчестер Сіті – Ліверпуль. Прев’ю

Манчестер Сіті – Ліверпуль. Прев’ю

Центральний матч туру, який трохи вищий за ажіотажем за поєдинок Ірисок та Шпор. Зустріч двох команд, які ведуть гонитву за «МЮ», розташувавшись на 2-му та 4-му місці в таблиці. Навіть якби вони були сьогодні 19-ми та 20-ми командами ліги, то все одно всі б чекали цей матч більше, ніж безвіз. Годі слів, «Ман Сіті» – «Ліверпуль», панове!

8 сентября 2017, 22:42
Манчестер Сіті – Ліверпуль. Прев’ю

Субота, 9 вересня, 14:30, Манчестер, «Етіхад», 4-ий тур АПЛ

Центральний матч туру, який трохи вищий за ажіотажем за поєдинок Ірисок та Шпор. Зустріч двох команд, які ведуть гонитву за «МЮ», розташувавшись на 2-му та 4-му місці в таблиці. Навіть якби вони були сьогодні 19-ми та 20-ми командами ліги, то все одно всі б чекали цей матч більше, ніж безвіз. Годі слів, «Ман Сіті» – «Ліверпуль», панове!

Містяни очікувано мали дуже тяжкий домашній поєдинок проти синього клубу з Ліверпулю, де вже наприкінці першого тайму залишилися в меншості без Вокера. Хоч Блакитні навіть за таких обставин домінували на полі, але здобути вдалося лише нічию. Потім була поїздка до сильного вдома «Борнмуту» і все також складалося проти команди Гвардіоли, та в цьому поєдинку на дев’ятій (!) доданій хвилині Стерлінг зумів вирвати 3 пункти для «Ман Сіті», але святкував своє взяття воріт занадто активно, за що отримав червону картку і пропустить матч проти свого колишнього клубу.

Поки що похизуватися своєю суперформою в команді можуть лише Отаменді та Давід Сільва, які провели стабільно сильні матчі. Чого поки не скажеш про Вокера, який привіз червону на рівному місці, Едерсона, який, здається, страждає хронічною хворобою усіх голкіперів Містян – припускатися гольових помилок, та про Сане, який може такими темпами програти конкуренцію навіть Зінченку. Усі вони зможуть довести свою важливість для команди вже в грі проти Червоних, бо Компані знову отримав пошкодження під час зборів збірної, тому гратиме Стоунз, Едерсон – основний кіпер, а Сане може замінити дискваліфікованого Стерлінга. Пеп сказав, що Гюндоган вже може бути включеним до заявки на гру, але його поява на полі поки під питанням. І поки неясно, за якою схемою гратиме «Ман Сіті», Агуеро і Жезус мають велику мотивацію, щоб показати «who is daddy» в разі надання перевазі грі з одним форвардом протягом сезону, бо разом на вістрі вони не дуже ефективні.

«Ліверпуль» окрім матчів чемпіонату вже встиг зіграти і в Лізі чемпіонів, за якою фани сумували, і виграти 6:3 за сумою двох матчів у німецького «Хоффенхайма». Червоні показали чудову гру і в гостях, і вдома, але в чемпіонаті почали з пробуксовки в гостях проти «Вотфорда» (3:3), потім ледь реалізували один момент у домашній грі проти «Крістал Пеласа» (1:0), і просто фантастично провели двобій на «Енфілді» з «Арсеналом» (4:0). Підопічні Клоппа потроху набирають хід і вже проти Канонірів показали, що готові своєю грою стабільно перебувати на високих позиціях в турнірній таблиці.

У німецького наставника, здавалося б, не мало бути претензій до гравців, але він забажав підсилити команду ще й Окслейдом-Чемберленом, який навряд зможе дебютувати вже в цій грі. Дуже задоволеним Клопп має бути своїми вінгерами Салахом та Мане, яких назвали кращими гравцями місяця в команді та АПЛ відповідно. Чудовий старт в АПЛ і для Фірміно, який вже встиг двічі відзначитися в АПЛ і ще один гол в активі в ЛЧ. У пристойній формі і гравці півзахисту, де просто божить Джан, традиційно сильно грає Хендерсон та розриває Вейналдум, особливо проти «Арсеналу». Не має бути претензій і до захисників, які в чемпіонаті після трьох відвантажених від «Вотфорда» більше не пропускали.

Коутіньо нікуди не пішов влітку і тепер має набирати форму і битися за місце в основі, що, певно, буде дуже тяжко. Міньоле не грав проти «Арсеналу» бо отримав відпочинок перед матчами збірної і має повернутися до складу у цьому важливому поєдинку. На Клайна Клопп не може розраховувати аж до кінця року, тому має й досі ламати голову над правим беком, де конкурують між собою Гомес та Александер-Арнольд. Більш приємна дилема у виборі лівого захисника, де однаково добре грають Робертсон та Морено. У лазареті продовжує перебувати Лаллана, де йому компанію складають Богдан та Інгс.

Між собою Містяни та Червоні зіграли 177 матчів і значну перевагу мають другі – 86 перемог проти 44. «Ліверпуль» і зараз домінує над своїми опонентами, перемігши їх 5 разів в останніх 10 матчах і програвши 3. Востаннє на «Етіхад» «Манчестер Сіті» брали 3 пункти більше трьох років тому (3:1), а взагалі брали верх над Мерсисайдцями у фіналі Кубку Ліги позаминулого сезону, і то лише в серії пенальті. Цікаво, що Пеп вже не може 3 матчі підряд перемогти команду Клоппа і взагалі йому в очних дуелях програє 4:5, тому особиста мотивація іспанця буде зашкалювати. Аналогічний матч минулого сезону закінчився з рахунком 1:1, тоді Мілнер забив своєму колишньому клубу, але Агуеро вирівняв становище.

«Ліверпуль» традиційно дуже сильно грає проти топ-команд АПЛ і має дати серйозний бій за 3 пункти «Ман Сіті» на їх полі. Думаю, Містяни будуть проти подібних амбіцій Червоних і покажуть, що саме вони мають вийти переможцями. Вважаю, що голи будуть точно у виконанні обох команд, але хто сильніший – так і не з’ясують.

Орієнтовні склади:

Ман Сіті

Браво – Менді, Отаменді, Стоунз, Даніло – Д. Сільва, Фернандіньо, Де Брюйне – Б. Сілва, Жезус, Агуеро

Ліверпуль

Міньоле – Морено, Матіп, Ловрен, Александер-Арнольд – Війналдум, Хендерсон, Джан – Салах, Фірміно, Мане

Травмовані: Компані – Інгс, Богдан, Лаллана, Клайн

Під питанням: Гюндоган – Коутіньо

Дискваліфіковані: Стерлінг – немає

ПРОГНОЗ

1:1

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты