Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/МЮ – Вест Хем. Прев’ю

МЮ – Вест Хем. Прев’ю

Неділя, 13 серпня, 18:00, Манчестер, «Олд Траффорд», 1-ий тур АПЛ Тур закриватиме двобій Червоних дияволів та Молотобійців на «Олд Траффорді». Клуби провели плідну роботу на трансферному ринку, та вирішуватимуть зовсім різні завдання цього сезону: «МЮ» буде боротися за титул, «Вест Хем» – повертатися до зони єврокубків.

13 августа 2017, 13:34
МЮ – Вест Хем. Прев’ю

Неділя, 13 серпня, 18:00, Манчестер, «Олд Траффорд», 1-ий тур АПЛ

Тур закриватиме двобій Червоних дияволів та Молотобійців на «Олд Траффорді». Клуби провели плідну роботу на трансферному ринку, та вирішуватимуть зовсім різні завдання цього сезону: «МЮ» буде боротися за титул, «Вест Хем» – повертатися до зони єврокубків.

Влітку манкуніанці мали турне в США, де спочатку перемогли місцеві команди «Лос-Анджелес» (5:2) та «Реал Солт-Лейк» (2:1). Потім було випробування набагато сильнішими клубами у межах імпровізованого турніру Міжнародного кубку чемпіонів. То було у тих же Штатах, але вже проти таких європейських грандів, як «Манчестер Сіті» (2:0), «Реал» (1:1, перемога в серії пенальті) та «Барселона» (0:1). Після повернення у Європу, «МЮ» поїхали до Норвегії, де перемогли місцеву «Волеренгу» (3:0), а через кілька днів на «Олд Траффорді» ще встигли зіграти зі «Сампдорією» (2:1). На відміну від багатьох клубів АПЛ, Дияволи встигли провести перший офіційний матч в сезоні у межах Суперкубку УЄФА, але гра на контратаках не принесла бажаного результату команді Моуріньо і перший титул в сезоні віддали «Реалу» (1:2). Загалом, підготовка була насиченою і «МЮ» має непогано стартувати в АПЛ, але з традиційним пробуксовуванням.

Минулого сезону Ібра зробив свою справу, Ібра може відпочивати, а точніше, лікуватися. Влітку закінчився його однорічний контракт, над подовженням зараз ніби працюють, але Моуріньо забажав мати дієздатного форварда на початку сезону, тому Ед Вудворд дістав для португальця Лукаку, якого свого часу Жозе продав з «Челсі». Бельгійський нападник встиг вже забити 3 м’ячі під час передсезонки, а також один у дебютному матчі проти «Реала». Серйозна заявка на результат Ібри минулого сезону – 28 голів в усіх турнірах. Точно не тягатися з Лукакою прийшли Матіч та Ліндельоф, які покликані вирішити проблеми Дияволів у центрі поля та оборони відповідно. Щоправда, другий поки лише привозить. Покинув команду найкращий бомбардир клубу Вейн Руні, який повернувся догравати на рідному «Гудісон Парк». Янузай так і не вразив Моуріньо і поїхав продовжувати кар’єру в «Реал Сосьєдад». Набиратися досвіду відправили в оренди Фосу-Менса («Крістал Пелас»), Бортвік-Джексона («Лідс») та Джонстоуна («Астон Вілла»).

Лазарет «МЮ» в останні сезони може потягатися з канонірським. Вже перед початком сезону трійка гравців Шоу, Рохо та Янг мають серйозні пошкодження і до тренувань повернуться не скоро. Байі та Джонс не грали проти «Реала», тому їх свіжість сьогодні дуже допоможе команді і в старті варто очікувати саме їх. Взагалі, Жозе Моуріньо багато експериментував протягом підготовки з ігровою схемою команди, і що він покаже нам сьогодні поки невідомо.

Молотобійці влітку здобули лише одну перемогу в контрольних поєдинках, перегравши «Фулхем» з Чемпіоншипу (2:1) після нульової нічиї з другою командою австрійського «Штурму». Потім були дводенні двобої з «Вердером», де першого дня поступилися (0:1), а другого зіграли в нічию (2:2). З Німеччини «Вест Хем» поїхав лише після ще одного матчу з місцевим клубом, де зіграли в результативну нічию з клубом із 4-го дивізіону «Альтоною» (3:3). Останній контрольний матч «Вест Хем» провів проти «Ман Сіті» (0:3). Команда наче й забивала, але 3 пропущених від клубу з німецької глибинки не можуть вселяти надію в оборонні редути лондонців.

Протягом трансферного вікна «Вест Хем» мав незначні втрати. Комануд покинув кіпер Рандольф, який перейшов «Мідлсбро» разом із центрфорвардом Флетчером. Опорник Нордтвейт гратиме за «Хоффенхайм», нападник Валенсія за «Тігрес», а  захисник Арбелоа взагалі завершив кар’єру. Натомість прийшли хав Хаксабановіч зі шведського «Хальмстада», гравці лінії нападу Чічаріто та Арнаутовіч з «Байеру» та «Стоку» відповідно. З «Ман Сіті» взяли в оренду Харта та вільним агентом прибув Сабалета, що може вирішити постійні проблеми Молотобійців в обороні минулого сезону.

Лондонці також мають вже декого в лазареті, як-от Керолла та Куяте, але лавка у «Вест Хема» велика, тому замінити їх є ким. От лише проблема в тому, що багато гравців має мікротравми або погану форму, серед яких Крессвелл, Фейгулі, Арнаутовіч, Сахо, Лансіні та Коллінз. Білічу доведеться поламати голову, бо більшість перерахованих – гравці стартового складу.

Між собою клуби награли 137 матчів, у яких перевагу мають манкуніанці (65) проти 42-х лондонців. Минулого сезону провели між собою 3 зустрічі, де двічі переміг «МЮ» (2:0, 4:1) та одно разу зіграли внічию (1:1). Востаннє Молотобійці перемагали на «Олд Траффорді» ще у 2007-му (0:1), але то був останній тур.

Сьогодні точно буде багато боротьби у центрі поля, моментів не варто очікувати. Сильна гра Дияволів вдома повинна і сьогодні принести 3 очки.

Орієнтовні склади:

МЮ

Де Хеа – Дарміан, Байі, Джонс, Валенсія – Погба, Матіч, Еррера – Марсьяль, Мхітарян – Лукаку

Вест Хем

Харт – Крессвелл, Огбонна, Рід, Сабалета – Обьянг, Нобл – Арнаутовіч, Лансіні, Антоніо – Чічаріто

Травмовані: Шоу, Рохо, Янг – Керолл, Куяте

Під питанням: немає – Крессвелл, Арнаутовіч, Лансіні, Коллінз, Сахо, Фейгулі

ПРОГНОЗ

2:1

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты