Tribuna/Футбол/Блоги/Про футбол і не тільки/Чого час Фоменка закінчився

Чого час Фоменка закінчився

Все, час прощатися. Тренери, як і гравці, мають іти красиво. А час Михайла Івановича в збірній добіг свого кінця ще після поразки на Стад де Франс 0:3 і прольоту повз Бразилію-2014 після домашніх 2:0.

Автор — Українець
19 ноября 2015, 00:49
37

Так, можна сказати, що він вивів збірну на Євро і повинен там керувати нею, нібито це його збірна, але для мене є кілька аргументів, які цей фактор змушують забути.

Ось вони.

Вік

В такому поважному віці пора і честь знати, а не тренувати збірну, якій з тренером-новатором, або просто більш молодим, який ще не втратив бажання тренувати на високому рівні. В свої 67 років МІФу не до тренувань збірної, він би відпочив краще, своє вже натренував. Потрібен хтось, хто або приблизно такий за віком, але тренує і не втратив бажання тренувати, або молодь, яка з цими гравцями знайде спільну мову дуже легко.

Відсутність перспективи

Добре, залишили до Євро Михайла Івановича, зіграли там, а далі що??? Ні, зрозуміло, що якщо потрапимо в групу смерті (хоч я тут таку важко можу зібрати) і не дорікнуть в провалі, якщо проваляться то поженуть, швидш за все, прийдуть з тріумфом (1/8, 1/4) не зможуть не залишити тріумфатора. Але ви вірите, що далі групового турніру і однієї стадії плей-офф ми пройдемо? Я ні. Тому повертаємось до того, що потрібно буде міняти тренера. Тобто до того, що є тепер.

Відсутність розвитку молоді

Караваєв, Костевич, Малиновський, Громов, Лучкевич, Коваленко це далеко не повний список тих, хто вже або дуже давно грюкає в двері національної збірної, або через Ю-21 пробує дати про себе знати. Всі вони не були б зайвими в команді, а за час до Євро можна було б награти нову основу збірної. Хай вибачать Анатолій Тимощук і особливо мій улюблений гравець Шахтаря В’ячеслав Шевчук (не сарказм), але на Євро не вони повинні їхати.

Одна тактика

Притча про трьох опорників вже стала всім відома і від неї не відходимо навіть з Люксембургом, а це вже, даруйте на слові, діагноз. Саме вміння змінити тактику, вчасно зробити заміну робить різницю між Фоменком і будь-яким іншим тренером УПЛ. Не вміє перебудовувати гру, не відходить від стандартів, заміни в 9 випадках з 10 на 75-80 хвилині перша, навіть якщо програємо вже до того моменту. Зіграти в два форварди не пригадаю чи з Люксембургом було таке.

Препогана гра з більш-менш сильними суперниками

Іспанію винесемо за дужки, але чого не можна було на рівних грати з словаками? Хто заважав перемагати Македонію не натужно, а впевнено, а Люксембург розносити як минулого відбору Сан-Марино???Тільки з словенцями і тільки в одному матчі на Арена-Львів зіграли так, як може грати ЦЯ КОМАНДА. А імена суперників, яких або перемагали невпевнено, або взагалі програвали не вражають. Все це «робота» Михайла Івановича. Сречко Катанец перед першою грою казав, що передивився всі матчі нашої збірної у відборі, а МІФ три гри словенців розібрав з помічниками. Добре, що пройшли, інакше гріш ціна такому тренеру.

Хороші варіанти для заміни

Прямозараз Мирон Маркевич, Сергій Ребров, Роман Григорчук, Юрій Вернидуб це ті, хто може або покинути свій клуб заради збірної (Вернидуб, Григорчук), або працювати за сумісництвом (Маркевич, Ребров). Результат як мінімум гіршим не буде, а от кращим цілком. Думаю, у Мирона Богдановича найбільше бажання було б попрацювати з збірною і довести всім, що він справді класний тренер. Та і Коломойський навряд чи б суперечив, якби таке запропонували. Екстравагантні варіанти а-ля Андрій Шевченко я навіть не озвучую,  бо це навіть не смішно, а жалюгідно. 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Роздуми про драфт
14 июня 2018, 16:14
Ау, Футболи
5 ноября 2017, 16:46
14
Проти натуралізації
6 октября 2017, 19:53
4
Лейкерс : огляд складу
30 марта 2017, 21:23
10
Мілан 16/17: очікування
3 декабря 2016, 01:26
2
Сонний Мілан
1 сентября 2016, 17:39
5
Все посты