Tribuna/Прочие/Блоги/Нефильтрованное. Не холодное/Кажуть, Україні поставили нові американські РСЗВ. Вони б’ють сильніше за «Вербу» та вже нібито працюють на Харківщині

Кажуть, Україні поставили нові американські РСЗВ. Вони б’ють сильніше за «Вербу» та вже нібито працюють на Харківщині

Чудова новина!

Автор — Андрей Белик
26 апреля 2022, 19:35
5
Кажуть, Україні поставили нові американські РСЗВ. Вони б’ють сильніше за «Вербу» та вже нібито працюють на Харківщині

Чудова новина!

Військовий аналітик та голова фонду «Повернись живим» Тарас Чмут натякнув, що ЗСУ отримали нову круту зброю від західних партнерів.

Мова йде про американські реактивні системи залпового вогню M142 HIMARS, які, за інформацією із відкритих джерел, знаходяться на озброєнні лише п’яти армій світу – США, Сінгапуру, Об’єднаних Арабських Еміратів, Іорданії та Румунії.

M142 HIMARS – система значно більш потужна, аніж звичні нам за офіційними повідомленнями з фронту «Гради» чи «Верби». А ще вона може використовувати тактичні ракети MGM-140 ATACMS, які б’ють аж на 300 кілометрів (максимальна дальність стрільби «Градів», для порівняння – лише 40-45 кілометрів).

Офіційних повідомлень щодо ввезення систем M142 HIMARS до України ще не надходило – як і відеодоказів того, що вони вже допомагають ЗСУ боронити нашу землю від загарбників. Але, певно, це лише питання часу: майже кожного дня ЗСУ отримує нові сучасні зразки іноземної зброї, та вчиться ефективно використовувати її на театрах бойових дій настільки швидко, наскільки це взагалі можливо.

А поки що дивіться, як працює система M142 HIMARS на навчаннях – і зі звичайними снарядами, і з тактичними ракетами:

Фото: Lockheed Martin

Другие посты блога

Все посты