Tribuna/Легкая атлетика/Блоги/Камон, ран!/You'll never run alone. Про NBRO Running - бігову спільноту з Копенгагену

You'll never run alone. Про NBRO Running - бігову спільноту з Копенгагену

Зараз існує сотні груп, що об’єднані навколо бігу і які кардинально відрізняються від традиційних бігових клубів. Вони дозволяють по новому поглянути на цей вид спорту. Однією з них є NBRO Running з Копенгагену.

Блог — Камон, ран!
20 декабря 2021, 17:00
You'll never run alone. Про NBRO Running - бігову спільноту з Копенгагену

Заснування бігової групи Bridgerunners у Нью-Йорку у 2004 році дало великий поштовх для розвитку культури любительського бігу по всьому світу. З цього моменту біг у місті змінився назавжди.

Зараз існує сотні груп, що об’єднані навколо бігу і які кардинально відрізняються від традиційних бігових клубів. Вони дозволяють по новому поглянути на цей вид спорту. 

Однією з них є NBRO Running з Копенгагену. NBRO - це скорочена назва району Норребро, де збирається група вже протягом десяти років. Вони були одними з першими в Європі, разом з Run Dem Crew з Лондону та командою з Берліну, якої вже не існує, хто організував подібний рух у 2010 році.

В NBRO Running відсутня необхідність записуватись в члени, платити щомісячні внески та ходити на структуровані тренування декілька разів на тиждень. Приходьте, якщо хочете або залишайтесь вдома. Ніхто не буде говорити вам, як швидко чи далеко ви повинні бігати кожен день. Вони намагаються створити основу для того, щоб люди могли познайомитись один з одним та разом потренуватись.

"Ми дуже добре розуміємо, який вплив ми робимо на бігову спільноту. Ми намагаємося, наскільки це можливо, продовжувати жити позитивними вібраціями та позитивним настроєм. Ми хочемо, щоб люди бігали, спілкувалися і після цього пили пиво". 

"Хлопці та дівчата в NBRO - вихідці з різних верств суспільства. Якби ми зустріли один одного в барі та не знали один одного, ми б не почали розмову, але біг об'єднав нас.” - капітан NBRO Running Андерс Ремер в інтерв'ю Tempo Journal.

NBRO Running по праву вважається однією з наймасовіших бігових спільнот у світі, проте без офіційної структури ніхто точно не знає кількість бігунів. Велика кількість учасників ніколи не було їх метою. Для NBRO набагато важливіше допомогти бігунам стати кращими.

Ще одна риса, яка відрізняє NBRO від інших - це залучення талантів, які ніколи б не потрапили до традиційного бігового клубу. Наприклад через те, що хтось забагато п’є. 

Більшість команд намагаються знайти баланс між залученням швидких бігунів та відлякуванням новачків. У результаті вони відомі або як відмінні тусовочні команди, або як швидкі бігуни. В NBRO намагаються відзначати всіх, хто досяг хороших результатів, за їхніми власними масштабами.

Не дивлячись на пристальну увагу до бігових спільнот у Європі й те, що команда проводить десять тренувань на тиждень, має величезну аудиторію у соціальних мережах, робить власний подкаст та випускає різноманітне екіпірування, вони розуміють, що потрібно заново винайти спосіб, щоб людям було цікаво вступати до NBRO.

"Зараз ми стикаємося з багатьма проблемами. Міський біг був у тренді, напевно, 4-5 років тому, і очевидно, що на підході щось нове. Такі речі, як перегони з перешкодами, циклокрос та інші види спорту, починають приваблювати бігунів" - капітан NBRO Running Андерс Ремер в інтерв'ю Tempo Journal.

Так чи інакше, яке б майбутнє не чекало на NBRO, їх величезний вплив на бігунів та спільноту в цілому незаперечний. До речі, їх головний слоган звучить, як You will never run alone.

 

Другие посты блога

Все посты