Tribuna/Баскетбол/Блоги/Італійській слід в НБА

Італійській слід в НБА

Автор — vintagebasket
13 февраля, 17:19
1
Італійській слід в НБА

Ну одразу скажу, що італійський баскетбол для мене - це гра від захисту. Такий собі, раціональний "контент" в цьому плані, а на іншій частині майданчику - звісно, це технічні і чудові снайпери. Гра на периметрі та все, що до цього відноситься. Подивимось, хто який внесок зробив.

Виділяється Марко Белінелі, який лідирує з найбільшою кількістю матчів у регулярних сезонах і плей-оф. Його пристрасть на корті давала свої плоди за ті клуби, у яких грав Марко. Більше всього особисто я запам'ятав його під час гри за команду Поповича.

Поряд з Белінелі такі видатні гравці, як Даніло Галінарі та Луїджі Датоме, збагатили культурне розмаїття ліги. Перший розкрився у Денвері та Нікс, де доволі непогано виступав. Другий більше грав у Італії та Европі, але і в НБА запам'ятався виступами за Поршнів.

Ніколо Меллі, талановитий італійський гравець. У липні 2019 року він почав виступати за Нью-Орлеан Пеліканс, продемонструвавши свої навички форварда. Його досвід у європейському баскетболі був очевидним у його першому сезоні, коли він продемонстрував здатність до адаптації та сильний вплив європейського стилю у своїй грі.

Андрея Барньяні - взагалі 1й номер драфту 2006. Допомагав Бошу та ТіДжей Форду здобувати перемоги за канадський клуб. Більше 20 очок в середньому відгружав. Думаю, його все ж таки більш менш запам'ятали шанувальники гри. Чимось він був схожий на Дірка. Десь перекликався його стиль гри із Кевіном Лавом.

Сімонте Фонтеккіо. Його майстерність кидка та результативність забивання посилюють атаку його команди. З очевидним прогресом і майстерністю Фонтекіо часто сприймають, як значне прискорення для його команди. Його шлях до НБА є прикладом того, що може принести нова хвиля італійських гравців НБА.

Тут нема про видатного тренера Майка Д'Антоні, який працював із Санз, Нікс та Рокетс. Але йому також швидкого короткого респекта висилаю, бо в нього цікавий баскетбол демонстрували колективи. Атакувальний, швидкий, щось по типу сучасної Індіани.

Grazie

Фото: GettyImages, NBA.com

Другие посты пользователя

Все посты